四川成教网-四川成人高考网:四川省成考专科、本科报名、考前辅导、成绩查询公布!
关闭成考导航
报考指南
四川成教网-四川成人高考网招生院校
辅导资料
当前位置:主页 > 历年真题 > 正文

2018年四川省成人高考高起点专科《英语》真题下载

发布时间:2020-09-03 整编:四川成教网 阅读量:
【导语】

2018年四川省成人高考高起点专科《英语》真题,2018年成人高考高起专《英语》真题docx文档下载

点击下载完整版docx文档
2018年四川省成人高考高起点专科《英语》真题下载
2018年四川省成人高考高起点专科《英语》真题
一、语音知识:共5小题;每题1.5分,共7.5分。在下列每组单词中,有
一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词。
1、_____.
A.heat
B.clean
C.break
D.peace
 
答案:C
 
2、A.father
B.thief
C.neither
D.thus
 
答案:B
3、_____.
A.bear
B.w ear 
C.p ear 
D.h ear 
 
答案:D
4、_____.
A. u se
B. u xcuse
C.b u tton
D.m u sic
 
答案:C
5、_____.
A.allow
B.power
C.brown
D.below
 
答案:D
二、词汇与语法知识:共15小题每题1.5分,共22.5分。从每小题的
四个选择项中,选出最佳的一项。
 
6、-Was the gentleman's name David?
-No. I don't think so, but___ . go on, please.
 
A.many thanks
B.I'd like to
C.not at all
D.never mind
 
答案:D解析:本题考查日常交际用语。句意:--那位先生的名字是大卫吗?--不,我觉得不是,但没关系,请继续吧。many thanks非常感谢; I'd like to我想,我愿意; not at all一点也不; never mind没关系,不用担心。根据语境,本题选D。
7、Our manager is not in right now. Can I____ amessage?
A.leave
B.take
C.give
D.write
 
答案:B解析:本题考查固定搭配。句意:我们经理现在不在。您需要我传话吗? take a message为固定搭配,意为传话,捎口信。故本题选B。
8、George ought to have arrived____ this time.
A.during
B.on
C.in
D.by
 
答案:D解析:本题考查介词辨析。句意:乔治这时应该已经到了。during在……期间;on在……上,不与this time连用;in在……里,亦不与this time连用;by与this time连用时意为此时,这时。根据句意,本题选D。
9、Once Johnny starts painting a picture, he won't stop until it_____.
A.had been finished
B.was finished
C.is fnished
D.will be finished
 
答案:C解析:本题考查时态与语态。句意:一旦约翰尼开始画一幅画,他不画完是不会停下来的。not……until……引导时间状语从句时,从句不能用将来时,主句为一般将来时, 从句用一般现在时。it指代picture,与finish是被动关系,故应使用被动语态。故本题选C。
10、The girl is waiting for her aunt on___ side of the road.
A.other
B.the other
C.another
D.one other
 
答案:B解析:本题考查代词辨析。句意:那个女孩正在马路对面等着她的姑姑。other其他的,另外的;the other两者中的另一个;another表示者或三者以上中的另一个,其后一般接单数;one other另一个,再一个,即在原来的基础上加一。结合句意,本题选B。
11、Inever seem to have any time____ with my parents.
A.to spend
B.spent
C.having spent
D.spend
 
答案:A解析:本题考查不定式短语作定语的用法。句意:我似乎从来没有时间陪伴父母。在英语中,不定式短语可以作后置定语,用来解释说明to之前的名词。由此可知,本句中to spend with my parents为修饰time的后置定语。故本题选A。
12、-The story is too hard to understand.
-Yes, ____ it's short and there aren't many new words in it.
 
A.since
B.because
C.if
D.through
 
答案:D解析:本题考查连词辨析。句意:--这个故事太难理解了。--是的,虽然它很短,而且里面没有很多生词。since从……以来,因为,引导时间状语从句或原因状语从句;because因为,引导原因状语从句;if如果,常引导条件状语从句;though虽然,尽管,引导让步状语从句。根据句意,本题选D。
13、-____will John get to the company?
-In three hours.
 
A.How soon
B.How long
C.How often
D.How fast
 
答案:A解析:本题考查对一段时间的提问方式。句意:--约翰多久能到公司? --三个小时后。how soon多久之后(问解决事情等的速度),以in+时间段作答;how long多久了(问时长),以for+时间段或since+时间点作答;how often多经常(问频率),常以数词+ times a week/month/year.作答;how fast多快(问速度)。故本题选A。
14、They all looked so happy. They____ have succeeded after so many failures.
A.must
B.would
C.should
D.could
 
答案:A解析:本题考查情态动词辨析。句意:他们看起来都很高兴。经过这么多次的失败,他们一定成功了。must have done意为一定做过某事,表示对过去事情的肯定推测。根据句意,本题选A。
15、I came across this old book while I____ my room.
A.clean
B.will clean
C.have cleaned
D.was cleaning
 
答案:D解析:本题考查时态。句意:我在打扫房间的时候偶然发现了这本旧书。while引导时间状语从句时,从句常用进行时,表示动作与主句谓语同时发生。由主句中的came可知,本句整体时态为过去时。故本题选D。
16、Tom is___ than George, but John is the ___ of the three.
A.tllest;tllr
B.taller;tallest
C.tall;taller
D.tllr;tll
 
答案:B解析:本题考查形容词的比较级与最高级。句意;汤姆比乔治高,但约翰是他们三人中最高的那个。A+be+形容词比较级+than+ B表示A比B更......;A+be+the+形容词最高级+范围表示。中是最......。故本题选B。
17、The teacher asked all the students in the class to keep their eyes____ for a minute.
A.close
B.closed
C.to close
D.closing
 
答案:B解析:本题考查非谓语动词。句意:老师要求全班同学闭眼一分钟。本句中已有谓语动词asked,且空格所在句子非从句,故应填动词的非谓语形式。由于eyes与close是被动关系,所以应该使用动词的过去分词形式。故本题选B。
18、In the last five years the city___ out rapidly in all directions.
A.has spread
B.has been spread
C.was spread
D.spread
 
答案:A解析:本题考查时态和语态。句意:在过去的五年里,这个城市向四面八方迅速扩展。have/has+过去分词(现在完成时)表示动作发生在过去,强调对现在的影响。此外spread为不及物动词,没有被动语态。结合句意,本题选A。
19、I think Vic feels surprised by the fact____ I'm smarter than he is.
A.why
B.which
C.when
D.that
 
答案:D解析:本题考查同位语从句。句意:我认为维克对我比他聪明的事实感到惊讶。分析句子结构可知,本句为内含同位语从句的复合句。同位语从句常用来修饰一些表示抽象意义的名词,如belief,doubt,fact,hope等,引导词常用that。故本题选D。
20、A good teacher must be___ too strict_   too weak.
A.either;or
B.neither;nor
C.not only;but also
D.both;and
 
答案:B解析:本题考查并列连词辨析。句意:一位优秀的教师既不能太严厉,也不能太软弱。Either......or......要么......要么。neither......nor......既不......,也不......;not only......but also......不仅......,而且......;both......and......两者都。根据句意,本题选B。
完形填空
共15小题;每题2分,共30分。通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处的最佳选项。
In the past,I always thought that being a teacher was an easy job. But I changed  my____(21)when I became a part-time teacher. About four years ago,Richard asked me     (22)I could help teach his students how to make a website about themselves.
I____(23)because computer is what I do well and I didn't think teaching computer would bethat____(24).
But when Itaught Richard's class,some of the students____(25)with their friends while I was explaining how to do something. At first I just got angry with them,     (26)Richard taught me to think why they were doing this. He said that if he was____(27)a lesson and the students were not listening, then he was angry with____(28)for not making the lesson clear or interesting for them. I told him that I didn't____(29)his idea. He then asked me if Ihad ever____(30) the same thing. That made me stop. Of course I had!
If any of my past teachers are____(31)this,I want to say sorry if I sometimes played around in the class____(32)you were teaching.I didn't think how that would make you feel. I promise I will do my best to be a good____(33)in the future.
Please help us when we don't understand and most___(34),don't be quick to be angry when we fail.      (35)of us are perfect but with your help we can be successful.
 
21、答案:mind
22、答案:whether
23、答案:agreed
24、答案:hard
25、答案:chatted
26、答案:but
27、答案:teaching
28、答案:himself
29、答案:receive
30、答案:done
31、答案:reading
32、答案:when
33、答案:student
34、答案:importantly
35、答案:None
四:阅读理解
共15小题;每题3分,共45分。阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项。
A
When I was at school,our teacher told the class "You are what you eat." My friends and I would laugh and call each other "hamburger" (汉堡) and "biscuits". Our teacher was trying to show us the importance of eating the right food to stay healthy.
This was 30 years ago when there were big movements to make British people healthier. We started to eat boiled potatoes instead of French fries and drink fat-free milk instead of whole milk.At first I felt my potatoes had no taste at all. But after a while I started to prefer healthier food because Ifelt stronger and I didn't get sick so often.
So we agree that you become what you eat.Do you know what your friends eat just by looking at them?When you know the effects of different types of food,you can use your knowledge well and eat what you want to become.
Food has been so important to our health.Everyone has their own advice to give,which they have read about or have been told by older people.However,some of these pieces of advice seem to disagree with each other. For example,some say"Eating chocolate makes you fat," while others say"Chocolate contains the important minerals(矿物质) like iron and magnesium(镁).In fact what we need to find out is what type of chocolate to eat and how much of it to eat.
 
36、
What did the teacher mean by You are what youeat in Paragraph 1?
A.It's fun to be called hamburger or biscuits.
B.Your life looks like what you eat.
C.It's important to eat what you like.
D.Your health depends on what you eat.
 
答案:D解析:推理判断题。根据第一段第三句可知,老师提出这种说法的目的在于向同学们说明健康饮食的重要性。故本题选D。
37、
Which of the following does the author probably like now?
A.Boiled potatoes.
B.Fried chicken.
C.French fries.
D.Whole mik.
 
答案:A解析:事实细节题。根据第二段可知作者的饮食习惯发生了改变,逐渐接受并喜欢上了煮的土豆。B项(炸鸡)、C项(法式炸薯条)和D项(全脂牛奶)均属于被替换掉的食物。故本题选A。
38、
What is the author’s opinion on advice?
A.Refuse it if you don’t like it
B.Pass it to your friends
C.Accept it if you have read about it
D.Consider it when making your decision
 
答案:D解析:推理判断题。根据最后一段最后一句可知,面对他人的建议,人们应该有自己的思考与判断。故本题选D。
阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项。
B
Nancy wanted to make good use of her spare time. So she decided to work for the underdog. For the past several years,she has been putting her experience and energy to help a disadvantaged(条件差的) high school student.
Nancy knew that her knowledge would be best shared in a one-to-one situation. She found her perfect match in Operation Jump Start (OJS).
OJS was founded in 1994 in Long Beach,California, with the goal of helping students reach for higher education. It pairs students with experienced volunteers(志愿者 ),and provides them with workshops on writing,leadership development,and guided tours of various colleges.
Since its start,OJS has helped 80 students graduate from high school,with 95 percent moving on to higher education.
Nancy and the girl,Yanira,spent most of their time on school work. Together the two often went to museums,zo0s,the movies,and concerts;they even sang in the school holiday show together!
"I know I'm not like anyone else in Yanira's life,"Nancy says, "It's been great to get to know her and to watch her change, grow, and learn."
Much to Nancy's excitement,Yanira plans to attend John Jay College in New York City,where Nancy's father taught for his whole life. "These days I share her dream,and if she gets accepted I hope to travel to New York with her and show her around," Nancy says.
 
39、
The word underdog in Paragraph 1 probably refers to____.
A.smart high school students
B.dogs that are not liked by their owners
C.students who need help to succeed
D.poor company workers
 
答案:C解析:推理判断题。根据第一段可知, 为了充分利用课余时间,南希在过去的几年里一直在帮助一名高中差生。由此推断出underdog指的是需要他人在学业上予以帮助的学生。故本题选C。
40、
What is Operation Jump Start(OJS)in the text?
A.Its a company providing jobs for people like Nancy.
B.It's a program training volunteers.
C.It's a school teaching leadership skills.
D.Its an organization helping high school students.
 
答案:D解析:事实细节题。根据第三段第一句可知,OJS是一个旨在帮助学生接受高等教育的组织。故本题选D。
41、
Who is Yanira in the story?
A.A volunteer OJS supported.
B.A student Nancy helped.
C.A teacher from John Jay College.
D.A relative of Nancy's.
 
答案:B解析:推理判断题。文章第五段第一句提到南希和一名叫雅妮拉的女孩把大部分时间都花费在学业上。第六段南希说自己不同于雅妮拉生命中的其他任何人,与她相识,看到她的改变、成长与进步是很棒的事。此外,第一段第三句提到南希在过去的几年里一直在帮助一名高中生。由此可知,雅妮拉正是南希所帮助的那名学生。故本题选B。
42、
According to the text, Nancy feels great to see Yanira _    .
A.make progress
B.travel to New York
C.go to college
D.sing in the holiday show
 
答案:A解析:事实细节题。第六段南希说到自己不同于雅妮拉生命中的其他任何人,与她相识,看到她的改变、成长与进步是很棒的事。故本题选A。
阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项。
C
A world like no other-perhaps this is the best way to describe the world of the rainforest. No rainforest is the same-yet most rainforests can be found in the small land area 22.5 degrees north and 22.5 degrees south of the Equator(赤道).You can find rainforests in South America and Indonesia. Other rainforests exist further from the Equator,in Thailand and Sri Lanka.
Rainforests have a great role to play in supporting the world. They are home to a rich variety of plants,birds and animals. Can you believe that 480 varieties of trees may be found in just one hectare (公顷)of rainforest? These forests have around 50% of all the plants, birds and animals on Earth.
Rainforests have their own perfect way for living. The tall trees make a huge umbrella of branches and leaves which protect themselves,smaller plants,and the forest animals from heavy rain, dry heat from the sun and strong winds.branches and leaves which protect themselves,smaller plants,and the forest animals from heavy rain,dry heat from the sun and strong winds. Rainforest trees grow in such a way that their leaves and,branches,although close together,never actually touch those of another tree. Scientists think this is a way to prevent the spread of any tree diseases and make life more difficult for leaf-eating insects(昆虫). To live in the forest,animals must climb,jump,or fly across the branches and trees. The ground floor of the forest is not all leaves and bushes, like in films,but is actually fairly clear. It is where leaves become food for the trees and other forest life.
Rainforests around the world are disappearing at a high speed. A few thousand years ago,rainforests covered as much as 12% of the land surface on Earth,but today this has fallen to less than 5.3%。We hope that the world governments work together with scientists to use their power and knowledge to keep the rainforests for our existence.
 
43、According to the text, we can find rainforests in ____.
A.Britain
B. Thailand
C. Canada
D. U.S.A.
 
答案:B解析:事实细节题。根据第一段可知大部分热带雨林分布在北纬22.5度和南纬22.5度之间的陆地上。南美、印度尼西亚以及离赤道较远的泰国、斯里兰卡有分布。故本题选B
44、附件5
Why are rainforests important to the world?
A.They can provide food for different kinds of insects.
B. They can lower the temperature around the Equator.
C. They are home to various kinds of plants and animals.
D. They produce the best wood for house building.
 
答案:C解析:事实细节题。根据第二段前两句可知,热带雨林在维持世界生态平衡方面有巨大作用,它们是众多动植物的家园。故本题选C。
45、
What can be seen in a rainforest according to the text?
A.Leaves and branches of a tree never actually touch those of the other trees.
B. Tree diseases make life more difficult for leaf-eating insects.
C. Tall trees protect themselves from forest animals with their branches.
D. The ground floor is all covered by leaves and branches.
 
答案:A解析:事实细节题。根据第三段第三句可知,热带雨林中的树木特殊的生长方式使得它们的枝叶即使挨得很近,也永不相交。故本题选A。
46、How much of the land surface on Earth is covered by rainforests?
A.More than 50%.
B. Less than 5.3%.
C. Nearly 12%.
D. Around 22.5%.
 
答案:C解析:事实细节题。根据最后一段第二句可知,几千年前,热带雨林在地球表面的覆盖率为12%,但如今这一比例已经下降到不足5.3%。故本题选C。
47、附件1
How many people on average would marry the same person again?
A.42%.
B.48%.
C.68%.
D.20%.
 
答案:C解析:事实细节题。根据文章标题下方第一栏第二句可知,平均有68%的调查对象愿意再次与自己的配偶结婚。故本题选C。
阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项。
D
Would You Marry the Same Person Again?
It's said that human beings have restless(不安分的) hearts but this month's global survey(调查) suggests otherwise. On average.68 percent of the respondents(调查对象)in15countries would again say "I do"to their husbands or wives. In the United States, Brazil and Great Britain. respondents over45 are more likely than younger people to feel satisfied with their choices, But in Canada, France. India, Malaysia, the Philippines, and Spain, it's the 45-and-unders who feel more happily matched
Misgivings
In the Philippines, where couples marry younger than most only 20% of those over age 45 say theyd stay with the same husband or wife
Mismatched
Malaysia is highest with men(48%)who would give up their marriage if giv en the chance. In Italy. howev ,42% of wives would say goodbye to their husbands.
So Happy Together
China            83%
Philippines      76%
Germany          73%
Netherlands      73%
Australia        72%
Spain            72%
Russia           71%
U.K              65%
Brazil           65%
Canada           63%
Italy            63%
U.S              63%
France           62%
48、
In which country are respondents over 45 more likely to feel happily matched than younger people?
A.TheU.S.
B.France.
C.India.
D.Canada.
 
答案:A解析:事实细节题。文章标题下方第一栏第三句提到,在美国、巴西和英国,45岁以上的调查对象比45岁以下的更满意自己的选择。故本题选A。
49、
In which country do people get married younger than in most other countries?
A.The Philippines.
B.Germany.
C.Italy.
D.China.
答案:A解析:事实细节题。根据题干中的关键词get married,younger可定位至Misgivings这一栏的第一句,由该句可知菲律宾是众多国家中结婚年龄最低的。故本题选A。
50、
Which country has the lowest percentage of happy couples?
A.Australia.
B.Malaysia.
C.Spain.
D.The Netherlands.
 
答案:B解析:事实细节题。根据题干中的关键词lowest percentage of happy couples可定位置So Happy Together这一栏,纵观该栏中各个国家幸福夫妻的百分比可知,马来西亚符合题干所问。故本题选B。
五、补全对话
(共5句;每句满分为3分,共15分。)根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。
提示Bil到商店买L号的黄衬衫,得知该颜色衬衫已售完,想看看蓝的。售员说蓝色今年很流行,他试穿后决定买下。
(Bill= B; Shopping Assistant=A)
A:Can I help you,sir?
B:Yes.I'm looking for a yellow shirt.
A:      (51) ?
B:SizeL.
A:Sorry. The yellow ones of your size      (52).
B:I's a pity. Do you have that size in blue then?
A:Yes. Blueis      (53)this year.
B:Well.      (54) ?
A:Sure. Look!It fits you well.
B:Yes,it does.      (55) ?
A:150 yuan.
B:OK.I’ll take it.
答案:
51.What's your size
52.have sold out
53.popular
54.Can I try it on
55.How much is it
六、书面表达:满分30分。
52、假设你是李华,你的笔友Tom想知道中国学生怎样过暑假。你写信告知你的暑期计划并询问他的安排。你的计划是:
1.与父母外出旅行;
2.看车展;
3.读一本英文小说(novel)。
注意:词数应为100左右
答案:One possible version:
June 1st
Dear Tom,
Glad to have received your ltter,in which you ask me about my plan for the coming summer vacation. Now let me tell you in details.
At first,I will go on a five-day travel to Beiing with my parents. We will visit the Great Wall,Tiananmen Square, the Forbidden City and other famous places there. After that,I will attend a motor show with my best friend Wang Ming,who is a big fan for I roadster. Besides,I'm going on to read an English novel which is by Jane Austin. How about you? What's your plan for summer vacation?
Looking forward to your reply.
Yours,
LiHua

注:完整docx文档在本文首页下载

成考倒计时

立刻定制专属提升方案

  获取方案 OR 点我咨询 点我关注 点我加群
             

已有6927人已成功提升学历

四川成教网-四川成人高考网交流群

微信扫描左侧二维码 一键关注微信公众号

招生咨询/网上报名/培训辅导 /现场确认 / 准考证/考试安排/成绩查询

分数线/录取/学籍注册与查询/毕业证书/学位

四川成教网-四川成人高考网交流群


四川成教网-四川成人高考网微信交流群

四川成教网-四川成人高考网微信交流群

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答

扫一扫上方二维码添加

热门推荐

相关阅读

咨询电话

15882449028

在线客服